4 eenvoudige tips om voor een Tibetaanse klankschaal te zorgen

Leer hoe u een Tibetaanse klankschaal schoonmaakt en verzorgt

Veel mensen gebruiken klankschalen voor meditatie, healing, spirituele en muzikale oefeningen. U bent misschien bedreven in het spelen ervan, maar heeft u er ooit bij stilgestaan ​​dat het net zo belangrijk is om voor uw bowl te zorgen? Hier zijn een paar eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat uw Tibetaanse klankschaal een leven lang zijn schoonheid en waarde behoudt.

1. Voor een eenvoudige reiniging heb je alleen een milde zeep en warm water nodig. Doe warm zeepsop in de kom, veeg af met een zachte doek en spoel af. Veeg de kom na het spoelen helemaal droog, zodat eventueel resterend vocht het metaal niet beschadigt. Voor een zwaardere klus kunt u een reinigingsmiddel op basis van sinaasappelolie gebruiken. Wekelijkse reiniging houdt het in optimale conditie.

2. Om de schoonheid en glans te behouden, kunt u uw kom polijsten met een zachte doek en elke in de handel verkrijgbare metaalpoets die op brons of messing kan worden gebruikt. Zorg ervoor dat u de geselecteerde nagellak op een klein gebied test om er zeker van te zijn dat deze de patina niet beschadigt. Regelmatig polijsten zorgt ervoor dat uw kom niet verkleurt en behoudt een mooie glans.

3. Bewaar uw kommen voor opslag in een ruimte met een matig warme temperatuur. Warmere temperaturen verhogen de flexibiliteit van metalen, waardoor het gemakkelijker wordt om te spelen. Stel uw kom niet voor langere tijd bloot aan extreme temperaturen.

4. Zorg ervoor dat u uw kom niet laat vallen of er met andere metalen voorwerpen op slaat. Dit kan krassen, of nog erger – kraken, waardoor het geluid en de schoonheid permanent worden verpest.

Volg deze eenvoudige tips om voor je Tibetaanse klankschaal te zorgen en hij zal zeker een leven lang mooi en nuttig blijven.