Gefrituurde Bloemkool

We weten het, bloemkool frituren klinkt een beetje onzinnig omdat het een groente is maar het is ZO LEKKER. We hebben gekeken hoe gefrituurde kippensteak wordt gemaakt en hebben dit recept daarnaar geschreven. (Vegetariërs, we zien jullie en graag gedaan.) Je snijdt de bloemkool in dikke steaks voordat je het in bloem en losgeklopte ei doopt. Daarna komt het frituren: Wees niet geintimideerd, je kan het ondiep frituren. Maak alleen de olie super heet.

Ingrediënten voor de gefrituurde bloemkool

1 grote bloemkool, gesneden in dikke steaks/plakken

1 kopje bloem

1 theelepel knoflookpoeder

halve theelepel paprikapoeder

zout

3 grote eieren

zonnebloemolie voor frituren

Voor de ‘hot honey’

halve kop honing

1 theelepel hete saus

Bereiding

  1. Maak gefrituurde bloemkool: in een grote diepe pan voeg je de gesneden bloemkool en genoeg water toe, totdat de bloemkool voor de helft onder water staat. Breng het aan de kook op middelhoog vuur totdat ze gaar zijn (4-5 min). Giet het af en laat het helemaal afkoelen.
  2. In de tussentijd pak je een kom en mix je daarin de bloem, knoflook- en paprikapoeder en wat zout. In een andere kom klop je de eieren los. Pak een bloemkoolsneetje en doop die in de bloemmix, daarna in de eieren, dan nog eens in de bloemmix totdat het helemaal bedekt is.
  3. In een grote pan op middel-hoog vuur verhit je de olie totdat het begint te bubbelen en glazig eruit ziet. Doe hier voorzichtig het bloemkoolsneetje in en frituur dit 2 minuten per kant. Ze horen er dan goud eruit te zien. Leg ze daarna op een keukenpapier om uit te lekken.
  4. Maak ‘hot honey’. In een kleine kom mix je de honing en de hete saus.
  5. Serveer de gefrituurde bloemkool met ‘hot honey’.

Ben je op zoek naar een heerlijk gerecht voor boerenkool of boerenkool stamppot? Kijk dan op de website van de link. Hier leggen ze uit welke verhouding je moet gebruiken en welke aardappels geschikt zijn voor stamppot. Ook zijn daar heerlijke sjalotjes te vinden die je kunt verwerken in de stamppot. Heel veel plezier!