Hoe u een goede deal krijgt als u een shisha koopt?

Gezien de groeiende populariteit van shisha-roken en shisha-lounges, vertegenwoordigt groothandel-shisha een enorme waarde – als je er een (of meer) kunt bemachtigen. Voor iemand die overweegt een shisha winkel of rooklounge te beginnen, of die variatie wil toevoegen aan een bestaand restaurant, tabakswinkel of bar, is het onderzoeken van de opties een van de eerste noodzakelijke stappen.

Aangezien de cultuur van shisha er een is van ontspanning, is het het beste om het proces van het kopen van shisha’s met geduld te benaderen. Onderzoek het onderwerp, raak vertrouwd met de beste materialen en producten, denk na over de esthetiek – wat bevalt het meest en zal de rookervaring voor u het meest verbeteren? Kwaliteit, schoonheid en prijs zijn de brede parameters waarmee u rekening moet houden wanneer u shisha gaat kopen.

Hoewel het een goed idee is om alle lokale winkels waar shisha verkrijgbaar is, te hebben bekeken en verschillende shisha-pijpen in een lounge te hebben geprobeerd, is het waarschijnlijk het beste om aan de bovenstaande criteria te voldoen door online te kopen. Er is gewoon een veel breder assortiment shisha online beschikbaar, zonder de prijsverhoging die een fysieke winkel moet vragen.

Voor de shisha-body, ook wel de vaas of goud genoemd, zijn Pyrex-glas of keramiek of een ander niet-poreus, gehard materiaal het beste. Vermijd hout of koper. Bases zijn er in maten van klein tot groot en een veelkleurige reeks kleuren en ontwerpen. Stengels zijn over het algemeen van roestvrij staal of een ander massief metaal, gegroefd en, opnieuw, in verschillende hoogtes. Slangen zijn er ook in verschillende stijlen en lengtes. De tabaksschaal moet van keramiek, klei of metaal zijn. Je kunt een shisha krijgen met één slangfitting of meerdere slangfittingen. Er zijn een aantal sites waar je je eigen shisha kunt bouwen uit een selectie van onderdelen, en andere waar je op maat gemaakte shisha’s kunt bestellen. Er is echter een ruime keuze aan hoogwaardige shisha’s die kant-en-klaar verkrijgbaar zijn.

Egyptische shisha heeft over het algemeen handgeblazen glazen voetstukken in juweel- en opaalkleurige kleuren, terwijl Syrische shisha prachtig versierde keramische of glazen voetstukken heeft. Naast deze traditionele stijlen is er een overvloed aan moderne interpretaties, diervormige shisha, mod shisha, mini-shisha, reizende shisha compleet met draagtas en roterende shisha.

De meeste shisha-aankopen worden geleverd met een afzonderlijke kom, steel, plaat, basis en slang of slangen, onafscheidelijke onderdelen voor eenvoudige reiniging, en bevatten een tang voor kolen, schermen, borstels voor reiniging en instructies. Sommige worden ook geleverd met een draagtas en extra rubberen stoppen, sommige shisha-tabak en houtskool.

Groothandel shisha kopen betekent niet dat je goedkoop gemaakte of onaantrekkelijke producten koopt. Handgeblazen glas in glinsterende kleuren, elegant getraceerd in 21-karaats goud, kristal, sterk geglazuurd keramiek, messing met cloisonné-decor, roestvrij staal dat in sierlijke rondingen is verwerkt en gesneden houten stukken maken allemaal deel uit van het maken van een shisha. Aangezien een deel van de vreugde van het roken van shisha de schoonheid en het esthetische plezier van de shisha zelf is, wordt groothandel shisha geleverd in een verscheidenheid aan mooie ontwerpen die alleen worden overtroffen door dure aangepaste modellen. Daarnaast variëren de stijlen van traditioneel Egyptisch en Syrisch tot moderne en neo-exotische interpretaties van de klassieke shisha, roterende shisha en meer.

Waar je op moet letten bij groothandel shisha’s zijn kwaliteit van vakmanschap en duurzaamheid van de gebruikte materialen. Roestvrij staal, Pyrex-glas en steen of keramiek zijn de beste materialen, die herhaaldelijk kunnen worden gebruikt terwijl ze een plezierige rookervaring blijven bieden. Sommige metalen, zoals koper, moeten worden vermeden (roken van koper is eigenlijk giftig). Groothandel shisha is verkrijgbaar in hout en messing en andere materialen, maar deze materialen zullen niet erg goed bestand zijn tegen de tand des tijds en het gebruik.

De basis, of vaas, van de shisha is over het algemeen waar de meeste artistieke inspanning wordt geleverd, omdat het de toon zet voor het hele stuk. Slangen moeten duurzaam zijn en vervangbare, wegwerpbare mondstukken voor individuele rokers bevatten; slangen zijn er in verschillende stijlen, van de basis tot die bedekt met zachte fluweelachtige stof in weelderige kleuren, met gesneden en geverfde houten uiteinden. De steel tussen het lichaam en de tabakskom kan sterk variëren in hoogte en is meestal een sierlijk gesmeed roestvrij staal in de hedendaagse shisha. De tabaksschaal is van steen, geglazuurde of ongeglazuurde klei, metaal of prachtig gekleurd en gevormd Pyrex, en kan qua ontwerp variëren van eenvoudig tot decoratief.